Spotty
Beveilig je
Aanmelden

Code aanbrengen op het object

1. Stickers

In geval van een sticker, kleeft u die op een geschikte plaats op het object. Dit kan op een zichtbare of op een onzichtbare plaats (bijv. binnenzijde batterijdeksel) zijn. Klik hier voor enkele voorbeelden.

  • Houd hierbij rekening met eventuele veiligheidsvoorschriften voor het soort object in kwestie.
  • Dek geen ventilatie-openingen af
  • Kleef niets op onderdelen die warm worden
  • Houd rekening met de voorschriften van de constructeur.
  • Zorg dat het object (lak, ...) niet beschadigd kan worden wanneer u de sticker ooit wil verwijderen.
  • Enz.

2. Gravering

In voorwerpen zoals uurwerken, juwelen, kunstvoorwerpen en andere kleine objecten kan u een (verkorte) Spotty code (laten) graveren. Wanneer u het object later verkoopt kan een overdracht van eigenaar gedaan worden op Spotty zodat de gravering behouden kan blijven.
Gebruik een graveerpen, graveermachine of laat dit uitvoeren bij een juwelier, sleutelwinkel, schoenmaker of een andere professional. Houd daarbij rekening met de eventuele voorschriften van de constructeur van het object.

3. NFC tags

Deze speciale stickers bevatten ook een chip en een antenne. Ze kunnen, via radiogolven, op korte afstand (enkele cm) uitgelezen worden met een NFC compatible smartphone of een andere NFC lezer. Deze tags kunnen dus ook binnen in een voorwerp (bijv. omlijsting van een schilderij) aangebracht worden en met een compatibele telefoon doorheen enkele cm materiaal gelezen worden (afhankelijk van uw telefoon). De standaard Spotty NFC sticker kan niet op metaal gebruikt worden!


TERUG