Spotty
Beveilig je
Aanmelden

Een object of dier registreren

U kunt een object of dier registreren op Spotty.eu . Hierbij zijn twee zaken belangrijk, de Spotty code en de beschrijving.

1. De Spotty code:


Indien u een sticker of label heeft gekocht, staat er een unieke code op. Vul deze code in, in het juiste veld bij de registratie van een object.

Indien u geen sticker met code heeft, kunt u door Spotty een code laten genereren. U dient deze code dan zelf aan te brengen op het object. Door ze er op te schrijven, door ze zelf af te drukken op een zelfklever, door ze in het object te graveren, ...

Verkorte code: voor kleine objecten (bijv. een uurwerk) kunt een een verkorte code laten genereren. Hoe korter de code, hoe minder codes er mogelijk zijn, dus hoe meer credits er aangerekend worden. Indien u een code van 3 tekens vraagt, is het resultaat bijvoorbeeld CF2. Op uw voorwerp dient dan enkel qr9.eu/CF2 (of www.qr9.eu/CF2 of http://qr9.eu/CF2) gegraveerd, geschreven of gekleefd te worden voor een eventuele vinder.

2. De beschrijving van het voorwerp of dier

U kunt beschrijving, naam, serienummer, aankoopwaarde, aankoopdatum en andere parameters van het voorwerp invullen. Voor waardevolle zaken of dieren zorgt u best voor een goede omschrijving:

  • deze gegevens kunnen automatisch op Internet gepubliceerd worden bij verlies of diefstal
  • dit is zowel voor de verzekering als voor de vinder een teken dat u dit voorwerp in uw bezit had
  • zo kan het voorwerp ook teruggevonden worden nadat een vinder of dief de sticker verwijderd heeft

Het veld: ander nummer
In dit veld kunt u een ander uniek nummer mee opnemen, zodat Spotty verschillende systemen verenigt. Bijvoorbeeld het nummer van een fietsgravering, het unieke IMEI nummer van uw mobiele telefoon, enz. Opgelet: vul nooit de nummers van uw kredietkaarten of andere financiële gegevens in!

3. Contactgegevens (email, SMS)

Per voorwerp kunt u de contactgegevens van een ander gezinslid invoeren. Zo wordt voor elk voorwerp de juiste persoon verwittigd. Tip: Voor een telefoon kunt u best een andere telefoonnummer als te verwittigen nummer opgeven.


TERUG